Slow Food Achterhoek is een vereniging van mensen met hart voor lekker, duurzaam en gezond eten. Waar haal je dat beter dan uit de Achterhoek en De Liemers? Eten van dichtbij is verser, goed voor de lokale economie en onderscheidend. Slow Food Achterhoek brengt ondernemers (zoals boeren, producenten, horeca en catering) en consumenten bij elkaar.
Slow Food Achterhoek is onderdeel van de wereldwijde Slow Food beweging die in 160 landen actief is. Er zijn 2.000 lokale of regionale communities. Slow Food leden delen de liefde voor de producten en de eetcultuur van de streek, promoten en beschermen die. Je kunt op allerlei manieren meedoen.
In 2022 is er extra aandacht voor graan uit de Achterhoek en Liemers. De teelt van graan is stukken beter voor de biodiversiteit dan de teelt van mais. En landschappelijk ook stukken fraaier. Samen met boeren, bakkers, biermakers, koks, fijnproevers en natuurliefhebbers hebben we mooie plannen gemaakt.
Volg Slow Food Achterhoek @slowfood8erhoek of meld je aan voor de nieuwsbrief via achterhoek@slowfood.nl.
Ook lid worden kan (graag!), voor 60 euro per jaar.