Over ons

Wij, vrijwilligers van SHA (Stichting Horecatalent Achterhoek) organiseerden jaarlijks Horeca Talentendagen. De Horeca Talentendagen zijn ontstaan uit een leermeesterkring, regio Winterswijk 13 jaar geleden, om studenten (toen nog leerlingen geheten) te motiveren en een podium te bieden om te excelleren en daarmee te behouden voor de bedrijfstak.

 

Wat klein (plaatselijk) is begonnen is uitgegroeid naar een evenement waar vier ROC's aan mee werkten. Naast wedstrijden voor studenten op niveau 2, 3 en 4 organiseren, wij gratis, tal van workshops voor studenten en medewerkers uit de bedrijfstak Horeca. Nu maken wij een volgende stap en zijn ook mensen die al in de horeca werken en hun talenten willen ontwikkelen, en thuiskoks meer dan welkom. De Horeca Talentendagen zijn daarom omgedoopt naar Achterhoek Kookt.

 

Bij het evenement zijn diverse sponsors betrokken.

 



Onze stichting is officieel opgericht in 2008 maar bestaat officieus al vanaf 2006. In 2021 is een nieuw bestuur geformeerd:

 

Voorzitter: Andre Brouwer, ook vz van Slow Food Achterhoek

Penningmeester: Rene Jak, eigenaar van Het Meestershuis in Vorden

Secretaris en contactpersoon : Wim Slotboom

Algemeen: Monique Spijker, horeca- en eventsmanager DRU Industriepark in Ulft