Niveau 2 Bediening

Als student volg je een opleiding serveren om te leren serveren maar ook om te leren over producten, hoe ga je er mee om en hoe creatief je er mee bent.   

 

Natuurlijk is het belangrijk dat je gastvrij bent maar ook veel kennis hebt en zeker met een wedstrijd ook onder druk.

 

Wij als SHA bieden jou een kans om te laten zien wat je in je macht hebt en daarom organiseren wij deze wedstrijden om jong talent te motiveren voor het mooie vak van serveren.    

Opdrachten;

  • Feestelijke gedekte tafel met 10 fouten
  • Product herkenning 
  • Alcoholvrij aperitief naar eigen inzicht
    (materialen meenemen, grondstoffen aanwezig)
  • Feestelijke lunchtafel opdekken voor 2 personen
  • Menu uitleg aan gasten
  • Openen van Achterhoekse witte wijn aan tafel
    (fles wijn met kurk)
  • Het serveren van de lunch


Niveau 2 serveren,

  • Je moet voor 2 personen de lunch serveren
  • De volgende tijden zijn erg belangrijk;
  • Aanmelden 08.00 uur
  • Aanvang wedstrijd 8.30 uur
  • Einde wedstrijd 12.00 uur
  • Zorg dat je op tijd aanwezig bent
  • Overleg met de keuken is van groot belang wat er gekookt wordt en hoe het door wordt gegeven, alles op bord

Belangrijk voor jou is om goed te trainen met je docent of leermeester zodat je op de wedstrijd dag helemaal voor bereidt bent.

 

Succes met de voorbereiding van de wedstrijd namens de organisatie van de SHA!


Hierbij nog een paar korte punten van aandacht.

 

Feestelijke gedekte tafel met 10 fouten

·     Er staat een mooi gedekte tafel met 10 fouten, jij moet als gastvrouw/heer deze eruit halen

 

Productherkenning

·     Je moet 10 producten herkennen die veel worden gebruikt in de horeca

 

Alcoholvrij aperitief 

·     Je moet 2 alcohol vrije aperitief maken

·     Je moet hiervoor je eigen glaswerk meenemen, grondstoffen ook zelf mee brengen

 

Feestelijke lunchtafel 

·      Je moet een feestelijke tafel opdekken voor 2 personen, hou het strak en mooi

 

Menu uitleg aan gasten

·     menu is samengesteld door de kok en jij moet hierover duidelijke uitleg geven aan de gasten

 

Visgerecht serveren

·      korte uitleg geven en uitschenken van Achterhoekse wijn

·     serveren van het visgerecht

·     Serveren nagerecht

 

De witte wijn uit de Achterhoek de je gaat serveren is een Solaris 2016.                     

De info kun je terug vinden op de site van de Achterhoekse wijnbouwers.

 

Er zal geen koffie worden geserveerd aan de gasten in het restaurant, in de hal is een koffie corner voor de gasten die graag een kopje koffie willen.

 

Succes met wedstrijd

 

Team SHA