Barista Talent van het Jaar

Tijdens deze nieuwe wedstrijdopdracht ga je met je teamgenoot drie verschillende soorten koffie bereiden. Tijdens de eerste opdracht bereiden en serveren jullie vier identieke espresso. Voor de tweede opdracht bereiden en serveren jullie vier identieke cappuccino. Voor de derde en laatste opdracht bereiden en serveren jullie twee signatuur koffie, hiervoor nemen jullie zelf materialen en toevoegingen mee.

 

Espresso

Deze koffie zal op een traditionele manier moeten worden bereid en geserveerd, hiervoor zijn de kopjes en schoteltje aanwezig.

De manier van serveren mag je zelf beslissen.

 

Cappuccino

Deze koffie zal op een traditionele manier moeten worden bereid en geserveerd, hiervoor zijn de kopjes en schoteltjes aanwezig.

De manier van serveren mag je zelf beslissen.

 

Signatuur koffie

Dit is een koffie waar jullie je eigen stempel op kunnen drukken. En die mag naar eigen creativiteit worden ontwikkeld door jou en je teamgenoot. In deze speciale koffie mag geen alcohol verwerkt worden, wel mag je zelf serviesgoed en grondstoffen meebrengen om er iets speciaal van te maken. De signatuur koffie mag warm of koud worden geserveerd.

 

Voor aanvang van de wedstrijd krijgen jullie als team 10 minuten de tijd om de machine te leren kennen.

De wedstrijd zal 35 minuten duren;

  • 15 minuten om alles klaar te zetten
  • 15 minuten om de drie verschillende soorten koffie te bereiden
  • 05 minuten voor het opruimen van de werkplek

De jury zal toezien op de juiste tijd planning.

 

Het Barista Talent laat zien wat hij met een espressomachine, een bonenmaler en espresso bonen kan. Een goede crème laag, de geschuimde melk, waste, smaken, aroma, de juiste temperatuur van de koffie en jullie technieken zullen worden beoordeeld door een vakkundige jury. 

 

De Barista wedstrijd vind plaats op 5 februari 2020 in Ulft tijdens de Horeca Talentendagen in de DRU Industriepark te Ulft.


Hierbij nog een paar korte punten van aandacht.

 

·     Verkennen werkplek

·     Testen machine

·     Controle op de soort koffie

·     Controle op het te gebruiken servies

·     Is werkplek schoon bij de start

·     Werk station inrichten

·     Voor de start van de wedstrijd voorstellen wie jullie zijn

·     Uitleg geven van de te maken koffie

·     Juiste manier van het bereiden van de koffie

·     Juiste wijze van het serveren van koffie

·     Wel of geen water serveren

·     Juiste wijze van het uithalen voor er nieuwe koffie wordt geserveerd

·     Is de machine schoon na ieder opdracht

·     Machine en werkstation schoon na het maken van de opdrachten 

 

Succes met voorbereiden

Team SHA