Niveau 3 Bediening

Als student volg een opleiding serveren om te leren serveren maar ook om te leren over producten, hoe ga je er mee om en hoe creatief je er mee bent. 

 

Natuurlijk is het belangrijk dat je gastvrij bent maar ook veel kennis hebt en zeker met een wedstrijd ook onder spanning. 

Wij als SHA bieden jou een kans om te laten zien wat je in je macht hebt en daarom organiseren wij deze wedstrijden om jong talent te motiveren voor het mooie vak van serveren. 

 

Opdrachten voor het serveren; 

  • Herkennen van wijnen
    3 wit en 3 rood, lijst van 6 wijnen op site 
  • Feestelijke tafel opdekken naar eigen inzicht
    (linnen aanwezig – rest zelf meenemen) 
  • Apéritief/cocktail zonder alcohol 
  • Amuse vanuit de keuken (amuse uitleggen aan gasten) 
  • Menu uitleg aan gasten 
  • Voorgerecht serveren (saus napperen aan tafel) 
  • Uitschenken van Achterhoekse wijn aan tafel 
  • Serveren hoofdgerecht 
  • je moet voor 2 personen serveren 

De volgende tijden zijn erg belangrijk

  • Aanmelden uur 9.45 uur in het Schaftlokaal 
  • Aanvang wedstrijd 10.15 uur 
  • Einde wedstrijd 14.30 uur 
  • Zorg dat je op tijd aanwezig bent 
  • Overleg met de keuken is van groot belang wat er gekookt wordt en hoe het door wordt gegeven, alles op bord 

 

Belangrijk voor jou is om goed te trainen met je docent of leermeester zodat je op de wedstrijd dag helemaal voor bereidt bent. Succes met de voorbereiding van de wedstrijd namens de organisatie van de SHA!


Hierbij nog een paar korte punten van aandacht.

 

Kennis test

·     Je moet 10 vragen beantwoorden van termen die veel worden gebruikt in de horeca

 

Wijnherkenning niveau 3

·     Chardonnay

·     Sauvignon blanc

·     Gewurztraminer

·     Pinot Noir 

·     Merlot 

·     Cabernet Sauvignon 

 

Alcoholvrij cocktails

Je moet als aperitief een 2 alcohol vrije cocktail maken, 

je moet hiervoor je eigen producten en glaswerk meenemen.

Geef je cocktail een naam en je moet duidelijke uitwerking maken wat deze inhoud en de juiste werkwijze.

Deze uitwerking geef je aan de beoordelaars zodat zij kunnen zien of je de goede ingrediënten gebruikt en juiste volgorde toepast

 

Feestelijke tafel opdekken naar eigen inzicht

·      linnen aanwezig 

·      rest zelf meenemen hou het strak en modern

 

Amuse vanuit de keuken

·      amuse uitleggen aan gasten

je moet goed met de kok overleggen wat deze uit bestaat

 

Menu uitleg aan gasten

·     menu is samengesteld door de kok en jij moet hierover duidelijke uitleg geven aan de gasten

 

 

Voorgerecht serveren

·      korte uitleg geven en uitschenken van Achterhoekse  wijn

·     serveren van het voorgerecht en de saus napperen aan tafel

·      Serveren hoofdgerecht

 

De rode wijn uit de Achterhoek de je gaat serveren is een;               

Regent op holt 2017

De info kun je terug vinden op de site van de Achterhoekse wijnbouwers

 

 

Er zal geen koffie worden geserveerd aan de gasten in het restaurant, in de hal is een koffie corner voor de gasten die 

graag een kopje koffie willen. 

 

Succes met wedstrijd

 

Team SHA